Sunday, December 28, 2008

Siapakah siti???

A: Siti Adik-adik
B: Siti Nuremei
C: Siti Kakak-kakak
D: Siti Pengecut?

P/s: Nantikan kemunculannya...huhu

Melaka

Assalamualaikum~

huhu

Cuti 6 hari ini saya habiskan dengan berehat dengan keluarga. Semalam (27hb Disember 08) saya pulang ke Melaka bersama keluarga kerana ingin menghadiri majlis perkahwinan anak sepupu emak. Kami menginap di Hotel Equatorial betul-betul di bandar Melaka, tempat saya melencong ketika duduk di asrama Sekolah Tinggi Melaka. Tak sangka Bandar Hilir begitu pesat membangun. Dulu rasa lapang je. Sekarang sejak Padang Pahlawan dijadikan 'Shoping Complex', terasa sempit Bandar Hilir tersebut. isk3

P/s: Dulu padang pahlawan menjadi tempat kami bermain ragbi...banyak game yang diadakan di situ satu masa dahulu...hai lah masa...

Thursday, December 18, 2008

Jaga tepi kain sendiri la wei~

Assalamualaikum

Erm, ntah kenapa hati saya rasa marah tak tentu pasal. Tiba-tiba oang yang rapat dengan saya sibuk mejaga tepi kain orang. Macam dah takdak keja lain. Dah lah ni saya tak berapa suka dengan orang yang sibuk jaga tepi kain orang lain. Menyebuk tak tentu pasal. Ada saja cerita baru (macam cerita hot Mawi) yang hendak diperkatakan. Memanglah hidup kita ni kalau tidak ada isu, tak best lah nak berborak. Tapi bila dah tiap-tiap kali jumpa macam-macam cerita yang memburukkan orang lain keluar, siapa boleh tahan. Mengaibkan orang pulak tu. Kita ni hidup sementara je wahai kakak-kakak dan abang-abang. Ingat sikit "dunia" di sana. Mengumpat tu lebih teruk daripada membunuh. Astaghfirullah~

P/s: Kalau nak sangat jaga tepi kain orang, saya ada jawatan kosong...tapi kat SECURIFORCE la...jadi JAGA...berani???haha

Tahniah Encik Hisyam Che Mat

Kepada Boss

Rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan tahniah dan syukur kepada Boss dan keluarga kerana mendapat cahaya mata baru tempoh hari. Semoga Boss dan keluarga sihat dan ceria-ceria selalu di samping cahaya mata baru yang sungguh comel. amin~

P/s: Tak berapa setuju dengan orang yg asik menyalahkan orang lain, buat tu salah, buat ni salah, taip blog ni salah, taip camtu pun salah, macam dia pandai sangat pulak. Kalau macam tu, macam mana manusia nak mengembangkan akal fikiran depa? tak gitu~?huhu

Saturday, December 6, 2008

Mengenangmu

Assalamualaikum

Tiba-tiba hati ini sedih terkenangkan arwah rakan-rakan yang telah ke Rahmatullah...semoga arwah Abu dan Syed (SMK Selayang Baru 1), Apai (SMK Tinggi Melaka), dan Farah (UiTM) berada di tempat orang-orang beriman. amin.

[Mengenangmu]

Takkan pernah habis
air mataku
bila kuingat
tentang dirimu
Mungkin hanya kau yang tahu
mengapa sampai
saat ini
ku masih sendiri

Adakah di sana
kau rindu padaku
meski kita kini ada di
dunia berbeda

Bila masih mungkin
waktu kuputar
‘kan kutunggu
dirimu

Biarlah kusimpan
sampai nanti aku
‘kan ada di sana
Tenanglah dirimu
dalam kedamaian

Ingatlah cintaku
kau tak terlihat lagi
Namun cintamu
abadi

Trip ke Melaka bersama Kelab DTL

Kota A'famosa

Lawa picture ni...tp aku xde

Dalam Menara Taminng Sari

Boyband baru--->Newboyz


Aku dan Abg Sabri sambil diperhatikan anak2nya

Assalamualaikum Alhamdulillah dengan izin Tuhan, saya dan Madeline berjaya menganjurkan satu trip singkat ke Melaka Bandaraya Bersejarah pada 3 Disember 2008. Trip kali ini disertai oleh saya, Made, Sri, Zam 2, Zam 4, Sabri dan anak-anak, Masrohan dan keluarga, Aleen, Effa, Maria dan Rachael. Agenda pada kali ini adalah untuk jalan-jalan cari makan di Medan Ikan Bakar Umbai. Pada trip ini juga kami berkesempatan ke pameran Alien di MiTC, menaiki menara Taming Sari, mendaki Bukit St Paul, ke A'famosa dan bergambar sakan di Kota Melaka. Trip satu hari ini berjaya walaupun ada di antara kami yang tidak tidur semalaman kerana kerja.

P/s: Terjumpa rakan-rakan di Malacca High School dulu...ada sebaya, senior n junior...tak sangka mereka kenal lagi dengan saya yang mereka panggil Ijam...huhu

Tahniah kawan yg berkonvo

Assalamualaikum

Kepada rakan-rakan di UiTM yang baru sahaja konvo tempoh hari, tahniah saya ucapkan. Segala usaha anda terbalas pada hari tersebut. Sekarang tibalah masanya untuk anda semua meniti alam pekerjaan. Kepada yang ingin menyambung pelajaran ke peringkat Master, saya doakan kalian berjaya. Amin~

P/s: Akan menyambung pengajian suatu hari nanti...insyaAllah