Monday, August 30, 2010

sehari lagi~


-Killed or be killed-

Beberapa minggu ini aku sempat meluangkan masa untuk menonton channel 555...history...dari VAT 69 hinggalah Mahathir, aku tak pernah miss untuk menontonnya...iyalah,lagi berapa hari nak merdeka...rangkaian Astro menyediakan program patriotisme untuk memupuk semangat kemerdekaan di kalangan penonton-penontonnya...mungkin ade di kalangan kita yang lupa tarikh keramat Malaysia itu...dek kerana sibuk berpuasa atau beli alas meja raya...huhuu

Dalam banyak-banyak dokumentari ini, selain Tun Mahathir, aku cukup kagum dengan Very Able Troopers (VAT 69)...angka 69 digunakan sehingga kini oleh komando 69 Malaysia..dari latihan oleh askar British (SAS) hinggalah kematian Komander mereka (Inspector Zabri Abd Hamid) akibat booby trap...hingga ada antara pencerita-pencerita ini (bekas komando VAT 69) yang hampir menangis mengenangkan Komander mereka yang meninggal semasa sedang diselamatkan keluar dari hutan Grik...

apa yang menarik dalam dokumentari ini adalah sifat melawan demi negara walaupun pada satu masa mereka dihujani peluru 30-40 komunis...salute-salute~

Aku lebih suka kisah tentera, sebab itu aku lebih tertarik dengan VAT 69 ni...kadang-kadang terasa kagum bila Waad (Azhar Ismail) dan abang aku menceritakan kisah-kisah polis dan tentera ni...iyalah, mereka merupakan barisan hadapan negara bila berlaku perperangan...lebih-lebih lagi bila cerita pasal komunis ni...macam mana lah keadaan darurat masa itu kan?tak dapat aku nak bayangkan...

P/s: Semoga Malaysia aman makmur lagi sejahtera...amin~

Monday, August 16, 2010

Ke Jepun?


beberapa hari yang lepas aku dapat sms dari david tamiya (baju biru)...mengajak aku ke Mini4wd World Championship di Shizuoka pada November ini...alahai pak david~nak pergi sana kena belanja RM8k sekurang-kurangnye...rasa bangga gak bila David ajak aku...tapi...daripada habis 8k kat situ...baik aku kawin~!!!huahuahuaahua

Friday, August 13, 2010

opis oh opis


opis kami dilanda beribu-ribu komplen....beribu kew?
opis kami dilanda masalah keluar makan beramai-ramai....perlu ke isu makan ni?

opis kami banyak pekerja malas...memang pown!!!
adoiyai~berubahlah kawan-kawan opis...kerja lah dengan lebih dedikasi...kalau tak...

tahun depan semua tak dapat bonus wooooo~

p/s: cuba kenakan tindakan tegas kepada mereka2 yg malas ni...ni bos asyik senyap je~huh

Friday, August 6, 2010

gamsahamnida~



-terima kasih kerana korang berjaya suprisekan aku-
-terima kasih sebab korang mmg best tebabooom~-
-i luv korang-sobs~

p/s: ini le antara kawan2 opis saye yg agak satu kepala (gila2 remaja gitu)...tanx yall~