Monday, May 31, 2010

bila ana jd pak arab daa~

xjadilah mau beli ini gadis~

ana dapat ini gadis la...hadiah best dress ana~

Arabian nite 2010

P/s: tahniah sume yg jadi commitee...

Sunday, May 30, 2010

Bermakna ke?


Entah kenapa Maxis bubuh billboard dan teaser "Semangat Bola" pada masa ini aku pun tak tau...macam xkena tempat je...yelah, video dan gambar Santokh Singh, James Wong, Soh Chin Aun dll menunjukkan team kebangsaan zaman dulu, xde kena mengena dengan Piala Dunia yang sedang hangat sekarang...Malaysia pun xpernah layak ke Piala Dunia...jadi, aku rasa iklan-iklan tersebut hanya sesuai untuk menaikkan semangat bola JIKA Malaysia dapat masuk Piala Dunia atau at least kelayakan zon Asia je...hehehe...apeda~

P/s:aku leh keje bahagian marketing nih~hehe

Saturday, May 22, 2010

Dia Aidhil~


Dulu dia seorang yg berbakat, popular dan hebat di padang bola, trek mahupun court sepak takraw.

Dulu dia sangat digeruni kawan mahupun lawan.

Dulu aku tahu potensinya amat besar dalam bidang sukan.

Tapi...kali ini aku jumpa dia sebagai peniaga shisha, yang menumpang di satu sudut kedai mamak (yang penuh dengan tikus) menjual shisha untuk mencari sesuap nasi. Walaupun masih muda, aku simpati dengan nasib dia. Bukan apa, peluang dia cukup cerah. Cerah dalam bidang sukan. Sebab hulu aku pernah mengandaikan yang dia akan jadi seorang atlet yang berjaya, at least sebagai atlet peringkat kebangsaan.

Aku tak tahu di mana silapnya, tapi yang pasti ramai lagi atlet berbakat seperti dia yang lupus di tengah jalan; sama ada bermula di sekolah atau pun di kolej dan universiti. Memang benar orang-orang seperti ini telah memikirkan dan memilih masa depan mereka. Tapi bagi aku, dari sudut sukan, aku rasa negara semakin kehilangan atlet-atlet berbakat seperti dia.

Apa kita perlu buat?

Entahlah...keputusan diri sendiri dan nasihat keluarga amat penting dalam menentukan nasib dan masa depan atlet itu. Rasanya tidak ramai atlet Malaysia menjadikan sukan sebagai kerjaya. Dulu semasa menuntut di UiTM, aku dan rakan-rakan pernah menganjurkan sidang "Di mana hala tuju graduan Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi". Tetamu sidang, Puan Zaiton Osman telah tunjukkan bagaimana pelajar jurusan sukan merangkap atlet-atlet boleh berjaya dalam apa jua bidang, tidak semestinya sebagai atlet sepenuh masa. Begitu juga bekas atlet seperti Aidhil.

Kami mendoakan engkau berjaya wahai sahabat. Jika bukan sebagai orang sukan, cukuplah jika engkau dapat menyara diri dan keluarga engkau.

P/s: Rezeki ada di mana-mana...aku bersyukur kerana dapat menghulurkan sedikit hasil gaji kepada kedua orang tuaku...

Wednesday, May 12, 2010

hish~


Minggu ni aku saksikan betapa ramainye pemandu2 gila kat KL ni, yg suka hati bapak diorang je bawak kereta mcm bapak diorang yg punya jalan tu...kesabaranku tak dapat dibendung bila perempuan pun bawak kereta gila2....aduh memang betul perempuan mmg lebih terer sekarang ni....huhuhuhu

Aku perhatikan biasanya pemandu2 akan jadi sengal bila cuaca mendung...aku pun xtahu nape jadi camtu...mungkin lepas ni ada orang boleh buat research kot pasal ni...hehe

Yg bawak slow lane laju, yg potong sebelah kiri dekat tempat motor, yg masuk kiri kanan xbagi signal, dan mcm2 lagi lah...aduh, bak kata mak aku...."sabar jam, manusia ni rambut je sama, tapi perangai lain2"...erm~

P/s:aku pun penah gile gak bawak kete...siap Wira biru aku cocok Nissan Fairlady lagi...tapi xdela sengal bawak slow lane laju, sms kat lane laju, potong kiri, potong xde signal...huhu

Thursday, May 6, 2010

Kepala baru....



Sudah tiba masa untuk saye pakai helmet LS ini...hoho

P/s: jeng jeng jeng~